Iklan

Jumaat, Jun 13, 2008

13 Jun: Protes Kenaikan Harga Minyak

DEWAN PEMUDA PAS PUSAT
mengalu-alukan kedatangan anda
ke
"DEMONSTRASI BANTAH KENAIKAN HARGA MINYAK"
pada
13 Jun 2008 (Jumaat)
2.00 petang (selepas solat Jumaat)
Masjid Kampung Baru, Kuala Lumpur (akan berarak ke KLCC selepas solat)

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Nasional/20080608111652/Article/index_html

lihatlah artikel surat khabar pada hari ahad 8/6/2008..

berita harian sudah berani mengeluarkan pendapat anwar tanpa memperlekehkannya lagi

surat khabar pun sudah gentar dan tidak berani menyebelahi mana-mana pihak lagi

syabas..hahahaha

pratonton berkata...

berarak tu baik2 sikit. jangan nanti tunjuk kepala pulak. kalau kecoh nanti menyusahkan orang lain! jangan bila dah ramai nanti tunjuk kuat pulak!

mat pendang berkata...

najwan, mintak tolong sangat lah... Saya lihat anda ni namanya orang subang jaya... MEnagpa pula ada budaya demo-demo dari orang yang dari kawasan seperti subang jaya? Maaflah, mungkin saya jahil kurang memahami bagaimana jiwa orang subang sebenar. Tapi tahu saya mereka orang berpelajaran, berpendidikan walhal lagi juga dalam kategori middle class hingga upper class. Ini sesuatu yang saya tak boleh fahami...

mat pendang berkata...

najwan, mintak tolong sangat lah... Saya lihat anda ni namanya orang subang jaya... MEnagpa pula ada budaya demo-demo dari orang yang dari kawasan seperti subang jaya? Maaflah, mungkin saya jahil kurang memahami bagaimana jiwa orang subang sebenar. Tapi tahu saya mereka orang berpelajaran, berpendidikan walhal lagi juga dalam kategori middle class hingga upper class. Ini sesuatu yang saya tak boleh fahami...

pratonton berkata...

alaa..asyik tidur,makan,berkhayal, dan beromantis je, skali2 nak jugak buat menda2 ganas ye x bang najwan? baik2 la ek..

gunungraya berkata...

Hai Mat Pendang, orang Subang Jaya kebanyakannya orang berpelajaran, tapi kami juga ada hati rakyat seperti orang di kawasan lain. Soal Middle/Upper class tolak ke tepi. Bukan semua golongan spt ini lupa kepada rakyat, malah ramai yang prihatin.

Tttg demo ini, mari kita bersatu tanpa kira fahaman politik partisan dan agama untuk demo tuntut Dolah turun dan Minyak turun skali la!

afifi berkata...

insyaAllah aku pegi. heh

bumilangit berkata...

mat pendang, saya ni org kampung hutan setali jitra kedah.

untuk pengetahuan tuan, demo ni bahsa melayunya tunjuk perasaan. bila marah, kita kena tunjuk yang kita marah. kalau kita pendam, lama-lama nanti bila dah tak tahan kita mengamuk. amuk itu gila dan tak waras.

tunjuk perasaan ini bukan saja bila kita marah, kalau kita sayang dan cinta pun kita buat tunjuk perasaan juga. kita berhimpun dan berselawat masa maulid.

mungkin kat pendang tak buat perhimpunan maulid. kat kampung saya pun tak ada.

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Ayuh rakan2 sertai perhimpunan protes harga minyak kerana kita sudah GERAMM. Kita berjuang sehingga ke titisan minyak terakhir....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

gunungraya berkata...

Aku menggesa semua demonstrator jangan keluar untuk demo! Aku akan ambil tindakan!!!! Kita mesti sokong Pak Lah, dia seorang yang cemerlang! hahaha!