Iklan

Selasa, April 15, 2008

Rajawali Kini Bebas!


Semalam saya bersama dengan beberapa orang teman berkesempatan ikut serta dalam program Dari Black 14 ke Harapan Baru Untuk Malaysia di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, Kuala Lumpur.
Saya menganggarkan hampir 15 ribu orang membanjiri padang Kelab Sultan Sulaiman, lanskap bersejarah yang menjadi saksi penyatuan umat Melayu pada tahun 1945 dahulu. Semalam, 14 April 2008 menyaksikan himpunan rakyat pelbagai bangsa bagi meraikan pembebasan Anwar Ibrahim dari larangan aktif berpolitik yang dikenakan ke atasnya sebaik dibebaskan dari penjara empat tahun lalu.
Akhirnya, rajawali itu bebas!

5 ulasan:

Pewaris Reformasi berkata...

Sajak Rendra ini cukup memukau dalam siri cd Reformasi yang aku tgk pada 1998-1999.

Yang pasti Rendra lebih hebat dari seorang 'tokoh' penulis muda di Malaysia!

Tanpa Nama berkata...

Anwar mudah lupa

Anwar mudah lupa

Anwar buat-buat lupa

Islam memang dipijak

Anwar mudah lupa

Sejarah Melayu retak

Anwar mudah lupa

Dulu dendamnya teriak

Anwar buat-buat lupa

Dulu dirinya penipu dan korup

Anwar mudah lupa

Dulu egonya kelas pertama

Anwar buat-buat lupa

Dulu egonya hina

Anwar buat-buat lupa

Dulu dirinya punca sengketa

Anwar buat-buat lupa

Dulu ikut cakap Yahudi IMF

Anwar mudah lupa

1997/1998 dia jahanamkan Malaysia

Anwar buat-buat lupa

Sekarang dirinya kononnya Hang Jebat

Tapi rupanya lagak Raja Mendeliar

Kaki Putar alam

Kaki Pembohong

Raja munafik

Anwar mudah lupa

Anwar mudah lupa

Anwar mudah lupa

Sejarah dirinya yang zalim

Kepimpinannya yang korup dan menyeleweng

Ingatlah

Ingatlah

Ingatlah

Wahai Anwar

Jangan mudah lupa lagi

Kerana dirimu sudah tak diperlukan lagi...tapi di angkat yahudi, disayangi Zionis dan di contohi oleh orang seperti Khairy.

-kakiberuk

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com berkata...

Ok...byk soalan tentang mcm mana org tua boleh liwat org muda? bayangkan, kakitangan Jabatan PERHILITAN menggunakan ubat pelali yang diberikan secara tembakan senapang patah untuk tewaskan gajah yang bertan-tan beratnya. Jadi, adakah kemungkinan Saiful diberikan sedatif (dadah) utk melemahkannya dan selepas itu perbuatan liwat mengambil tempat?

Dulu, diberitahu dengan yakin, 30 MP BN akan masuk PR, tetapi sekarang tinggal 4? Mana yang lain?

Sesiapa yang tgk rancangan Hujan di TV9, debat antara Mahfuz dan Aziz dengan dipengerusikan Dr. Agus (UKM) pasal kenaikan minyak, pasti terpegun dengan hujah Mahfuz yang penuh fakta dan dia buat research ttg harga minyak dan mekanisma mengekang kenaikan harga minyak utk Malaysia. Anu war ader ke ckp apa yang dia nk lakukan utk mengekang kenaikan harga minyak? Takder kan, setakat cakap kosong je. Camner rakyat nak percaya.

Kenapa baru sekarang timbul ancaman bunuh? Kenapa ancaman bunuh tidak dihebahkan selepas PRU 12 kerana ada khabar angin mengatakan Anu war adalah faktor utama pengundi muda pangkah PR? Padahal, selepas election, makin galak Anu war pegi road tour , time tuh lagilah, semua tempat dia pegi kecoh, dan kalu orang nk bunuh, dh lama upah sniper tembak dia dari jarak jauh. Kenapa selepas je Saiful buat report, dia pergi Kedutaan Turki? Takut ke? Dan kenapa sampai skrg, dlm kenyataan Anu war kepada media, dia tak cakap " Saya tak pernah buat perbuatan liwat ke atas Saiful dan in adalah tipu helah semata"? Saya cuba refer sumber media dari dua2 pihak, BN dan PR tapi takder statement ni dikeluarkan?

Kepada adik2 yang semasa reformasi masih berada di sekolah rendah, meh saya ceritakan sedikit. Gelaran Al-[ SENSOR TKO ] kepada Anu war diberikan oleh pemimpin PAS, Mat Sabu dan isu Anu war berjubur ini pernah timbul dalam Majalah Keluaran PAS, Tamadun pada 1998. Tamadun diterbitkan oleh syarikat yang sama mengeluarkan Harakah. Time artikel Mat Sabu diterbitkan, Anu war masih dalam UMNO. Nak kata Mat Sabu tipu? Mat Sabu adalah antara orang yang rapat dgn Anu war sampai jadi driver Anu war. mesti dia tahu sedikit sebnyak pasal kelakuan Anu war yang Maha geli ni. Cari, jangan tak cari majalah tuh utk baca apa yang Mat Sabu tulis pasal kegiatan Anu war Kaki Jubor. Kalu nak clear lagi, tanya sendiri kat Mat Sabu kenapa dia tulis cerita tu?


Kepada mereka yang memuja blog Najwan, riwayathayat.blogspot.com, ingin saya bertanya, kenapa post ke-3 pasal musang dikeluarkan olehnya atas arahan Pejabat Anu war (ini didakwa oleh MatKeri)? Adakah kerana Saiful ini jambu orangya dan Anu war tak mahu jambunya ini terus dikacau oleh Najwan? Saiful tinggal di sebuah kondominium mewah. Sapa yang spionsor dia? Adakah Anu war? Tak munggkin oleh konspirator BN kerana sebagai staff Anu war, Saiful semestinya akan mengesahkan dimana temnpat tinggal dia dan sbg ahli politik, takkan Anu war tak menyuruh pihak2 berkenaan utk menyiasat siap dia Saiful? Gambar yang Wan Azizah tunjuk tuh dh lama ada dalam blog najwan. Bermakna, dh lama org2 PKR tahu tentang latarbelakang Saiful dan semestinya dh diberitahu kepada Anu war. Tapi tak berhasil tindakan mereka utk singkirkan Saiful dari Pejabat Anu war. Hasilnya, Saiful telh dinaikkan pangkat oleh Anuwar, jadi PA. Adakah Anu war tolak segala tohmahan orang kuat PKR semata-mata nak melayani nafsu buasnya? Saya hanya meletakkan soalan, bukan jawapan. Fikirkan
Saya rasa smpi setakat ni dulu. Kalu sapa2 nak cabar, silakan

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com

orang berkata...

anu war bukan rajawali, tapi raja guli dalam seluar. aku suka tengok anu war pegang butuh dia dalam seluar dalam blog-blog yang banyak-banyak tu...macam tulah gayanya agak-agak bila nak lakukan liwat pada mangsa-mangsanya. mampuslah kau raja guli dalam seluar

orang berkata...

anu war bukan rajawali, tapi raja guli dalam seluar. aku suka tengok anu war pegang butuh dia dalam seluar dalam blog-blog yang banyak-banyak tu...macam tulah gayanya agak-agak bila nak lakukan liwat pada mangsa-mangsanya. mampuslah kau raja guli dalam seluar