Iklan

Rabu, April 16, 2008

Melayu (Umno) Juga Suka Babi!

Gambar di atas menunjukkan seorang lelaki Melayu (mungkin juga beragama Islam) menunjukkan isyarat 'bagus' berlatarbelakangkan kandang babi di sebuah negara Eropah. Anda kenal lelaki Melayu itu? Oh, itulah Dr. Karim Mansor, Adun Tanjung Sepat yang sebelum ini dilaporkan cukup lantang membantah projek ternakan babi di Selangor.
Rupa-rupanya orang Melayu (Umno) juga suka babi! Barangkali teman saya yang memakai gelar National Security Agency (NSA) boleh menghuraikannya dengan lebih rinci lagi!
~~
*Pautan rujukan:

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

r_feev berkata...

salam kemenangan rakyat...
bila melihat kepada perkembangan isu babi di Selangor.. aku sendiri malu untuk menjadi melayu.. malu dengan sikap orang Melayu(UMNO) yang terus menerus memperbodohkan orang kampung dan menunjukkan sikap tamak haloba yang tak ingat dunia sampaikan nak jual babi pun nak dibolot.. apa punya BA** punya perangai diorang nie!!! tak tahu nak berhenti me'lantak' duit rakyat dan hak rakyat..

Tanpa Nama berkata...

Kenapakah mb khalid meluluskan projek babi didaerah sepang.Walhal majoriti penduduknya adalah melayu.kenapa tidak idak diwujudkan projek itu di bandar-bandar seperti pulau pinang/perak dimana majoriti penduduknya adalah cina.Sungguh sedih bila kawasan melayu juga dijadikan mangsa untuk menternak babi.

Muslim Knight berkata...

Sungguh sedih apabila UMNO sendiri meluluskan kawasan Melayu untuk dijadikan kandang babi sewaktu berkuasa dahulu, kemudian menyalahkan PKR pula setelah kalah pilihanraya.

Lebih sedih lagi apabila UMNO terus-menerus buat-buat seperti bodoh. Atau memang bodoh?

Amat malu, kebodohan UMNO tak mahu mengaku kesilapan sendiri, sebaliknya menyalahkan orang lain. Orang Cina sebaliknya bersorak gembira sambil makan hotdog babi kerana kebodohan UMNO!

Tanpa Nama berkata...

padahal sama jer..bukan umno ke umno ke yang penting melayu..politik2 gak..yang kerajaan sekarang (PKR) g lulus pesal..melayukah??


pigidah..

adoi berkata...

tanpa nama ni tak paham isu kot. yg lulus projek tu bukan PKR, tp khir toyo yg lulus masa dia jd mb dulu.

pkr teruskan jela..

r_feev berkata...

kepada yang tak faham fasal isu ternak babi.. sila rujuk post saya di blog saya www.qanunfiatdunia.blogspot.com bertajuk Babi oh Babi....

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com berkata...

Ok...byk soalan tentang mcm mana org tua boleh liwat org muda? bayangkan, kakitangan Jabatan PERHILITAN menggunakan ubat pelali yang diberikan secara tembakan senapang patah untuk tewaskan gajah yang bertan-tan beratnya. Jadi, adakah kemungkinan Saiful diberikan sedatif (dadah) utk melemahkannya dan selepas itu perbuatan liwat mengambil tempat?

Dulu, diberitahu dengan yakin, 30 MP BN akan masuk PR, tetapi sekarang tinggal 4? Mana yang lain?

Sesiapa yang tgk rancangan Hujan di TV9, debat antara Mahfuz dan Aziz dengan dipengerusikan Dr. Agus (UKM) pasal kenaikan minyak, pasti terpegun dengan hujah Mahfuz yang penuh fakta dan dia buat research ttg harga minyak dan mekanisma mengekang kenaikan harga minyak utk Malaysia. Anu war ader ke ckp apa yang dia nk lakukan utk mengekang kenaikan harga minyak? Takder kan, setakat cakap kosong je. Camner rakyat nak percaya.

Kenapa baru sekarang timbul ancaman bunuh? Kenapa ancaman bunuh tidak dihebahkan selepas PRU 12 kerana ada khabar angin mengatakan Anu war adalah faktor utama pengundi muda pangkah PR? Padahal, selepas election, makin galak Anu war pegi road tour , time tuh lagilah, semua tempat dia pegi kecoh, dan kalu orang nk bunuh, dh lama upah sniper tembak dia dari jarak jauh. Kenapa selepas je Saiful buat report, dia pergi Kedutaan Turki? Takut ke? Dan kenapa sampai skrg, dlm kenyataan Anu war kepada media, dia tak cakap " Saya tak pernah buat perbuatan liwat ke atas Saiful dan in adalah tipu helah semata"? Saya cuba refer sumber media dari dua2 pihak, BN dan PR tapi takder statement ni dikeluarkan?

Kepada adik2 yang semasa reformasi masih berada di sekolah rendah, meh saya ceritakan sedikit. Gelaran Al-[ SENSOR TKO ] kepada Anu war diberikan oleh pemimpin PAS, Mat Sabu dan isu Anu war berjubur ini pernah timbul dalam Majalah Keluaran PAS, Tamadun pada 1998. Tamadun diterbitkan oleh syarikat yang sama mengeluarkan Harakah. Time artikel Mat Sabu diterbitkan, Anu war masih dalam UMNO. Nak kata Mat Sabu tipu? Mat Sabu adalah antara orang yang rapat dgn Anu war sampai jadi driver Anu war. mesti dia tahu sedikit sebnyak pasal kelakuan Anu war yang Maha geli ni. Cari, jangan tak cari majalah tuh utk baca apa yang Mat Sabu tulis pasal kegiatan Anu war Kaki Jubor. Kalu nak clear lagi, tanya sendiri kat Mat Sabu kenapa dia tulis cerita tu?


Kepada mereka yang memuja blog Najwan, riwayathayat.blogspot.com, ingin saya bertanya, kenapa post ke-3 pasal musang dikeluarkan olehnya atas arahan Pejabat Anu war (ini didakwa oleh MatKeri)? Adakah kerana Saiful ini jambu orangya dan Anu war tak mahu jambunya ini terus dikacau oleh Najwan? Saiful tinggal di sebuah kondominium mewah. Sapa yang spionsor dia? Adakah Anu war? Tak munggkin oleh konspirator BN kerana sebagai staff Anu war, Saiful semestinya akan mengesahkan dimana temnpat tinggal dia dan sbg ahli politik, takkan Anu war tak menyuruh pihak2 berkenaan utk menyiasat siap dia Saiful? Gambar yang Wan Azizah tunjuk tuh dh lama ada dalam blog najwan. Bermakna, dh lama org2 PKR tahu tentang latarbelakang Saiful dan semestinya dh diberitahu kepada Anu war. Tapi tak berhasil tindakan mereka utk singkirkan Saiful dari Pejabat Anu war. Hasilnya, Saiful telh dinaikkan pangkat oleh Anuwar, jadi PA. Adakah Anu war tolak segala tohmahan orang kuat PKR semata-mata nak melayani nafsu buasnya? Saya hanya meletakkan soalan, bukan jawapan. Fikirkan
Saya rasa smpi setakat ni dulu. Kalu sapa2 nak cabar, silakan

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com