Iklan

Selasa, Mac 04, 2008

BN Terdesak, Masuk Kampus Untuk Berkempen

Gambar ini dikirim oleh seorang teman sekitar jam 9.15 pagi tadi. Ianya dirakam melalui kamera telefon bimbitnya ketika dalam perjalanan pulang selepas mengikuti kuliah pada jam 8 pagi. Sepanduk pilihanraya yang tertera logo Barisan Nasional (BN) ini tergantung di jejantas berhampiran dengan perpustakaan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN), Bangi.
Saya kira seharusnya kampus bebas dari sebarang elemen politik. Tidak kira politik korup parti nasionalis mahupun politik kebajikan parti-parti rakyat. Kampus seharusnya jadi medan yang berkecuali. Tidak dinafikan, rata-rata mahasiswa zaman ini berfikiran lebih terbuka dan secara tersirat memihak kepada agenda perubahan parti-parti rakyat. Pun begitu, kampus sewajarnya tidak dilabel sebagai bersifat memihak kepada mana-mana parti.
Apa yang pasti, kelihatan seolah-olah BN begitu terdesak sekali. Tanpa segan-silu, sepanduk pilihanraya digantung di dalam kawasan kampus dengan harapan dapat mempengaruhi golongan mahasiswa untuk menyokong mereka. Saya pohon pihak berkuasa universiti atau Majlis Perwakilan Pelajar supaya mengalihkan sepanduk tersebut seberapa segera yang mungkin demi menjaga kesucian kampus dari dicemari elemen-elemen korup Barisan Nasional.

49 ulasan:

yuzy berkata...

Aku lalu pagi tadi tapi aku fikir nak letak kain rentang yang menentang untuk semarakkan lagi suasana.Nak tengok kain mana jatuh dulu. :)

Tanpa Nama berkata...

Najwan,

Kain tu dah dialihkan. Mungkin mereka takut budak-budak naikkan bendera Pas dgn Keadilan pulak pasni! Haha!

Tanpa Nama berkata...

ala yg alihkan mesti org2 pembangkang.

Tanpa Nama berkata...

org2 kat uniten pun tahu banner tu dari Barisan Nazak(BN)tu yg diaorg turunkan...warga uniten tolak BN -Zaki

Tanpa Nama berkata...

nasib baik la dah di buang, kalau tak.. hehehe..

kalau tak, aku nak alih, bubuh bendera tu kat bangunan admin pulak..

barula semua orang nampak ye tak..

orang tempatan berkata...

hoho..sebbaik dah turun, baru ingat nk letak gambar cip BN yang tgh tdo..

Ibnu_Ismail berkata...

Sah lah UMNO-BN terdesak.

Tanpa Nama berkata...

aku nampak polis uniten, Tuan Omar yg turunkan banner tu semalam.

myb diorang takut budak2 uniten bengang. ramai dak uniten anti BN, and pihak admin takut student pro PAS dan PKR balas balik nanti.

bayangkan kalau budak2 semua gantung bendera PAS dan PKR kat uniten, sure diaorang semua goyang punya!

Tanpa Nama berkata...

smlm aku nampak ada kereta merah bawak masuk bendera umno.Aku rasa puak2 dia yang buat nih.Diaorg ni mmg dah terdesak la...

Tanpa Nama berkata...

Babi aku tak percaya BN kempen dalam Uniten.Kalau betul diaorg kempen dalam uniten tunjukkan bukti.Main tuduh2 pulak tau la PKR sial ko tu tak kuat.Anjing yahudi!!
-Kekuatan UMNO Putera

Tanpa Nama berkata...

Tuan Omar tu orang pembangkang ke?
Bagus la dia turunkan.Kerajaan yang cipta undang2 takleh kempen dalam kampus tapi diaorg yang buat sendiri.Tahniah tuan Omar.Gua salut lu..hehehe
-JOhn

Tanpa Nama berkata...

haha.. ade lagi yang sokong BN kat uniten ni..

orang x kempen bn dalam uniten, tapi orang letak bendera bn dalam uniten lah, ko buta ke, dah ada gambar bendera bn.. bukan gambar orang tgh kempen bn dalam uniten..


aku pernah gak nampak kereta pakai bendera bn kecik masuk uniten..

kalau lah bendera bn dan pembangkang uniten bekalkan sama banyak kat pintu utama, haha.. aku rasa kompem bendera pembangkang habis dulu...

Tanpa Nama berkata...

anjing dan babi, itu aje lah kekuatan UMNO sekarang ini. Kah! Kah! Kah!!~

Tanpa Nama berkata...

vote for dap, pas, pkr, psm..
barisan nasional? hahha.. kalau nak harga minyak naik lagi, silakanlah..

Tanpa Nama berkata...

anak buah khairy kot dia ni..
ade ke patut, khairy samakan dacing Allah dengan dacing BN,

katanya masa hari kiamat, semua akan hancur, bulan pun hancur, yang tinggal hanya dacing Allah..

die sebut je, terus penyokong dia sorak.. konon2 dacing BN kekal lagi lepas pilihan raya di kelantan..


hahha...korang cari sendiri la video tu kat youtube, kalau aku tunjuk, kate aku fitnah plak..

-Berusaha!

Tanpa Nama berkata...

UMNO bodoh!!~ Yahudi!!

Tanpa Nama berkata...

kekuatan umno putera,

buktinya dah ada depan mata! tu gambar tu, bukan bukti ke?

bodohnya kau ni! ada akal taruk kat lutut! adui...

Tanpa Nama berkata...

dari sini nampak sangat pembaca blog anda budak uniten je..atau ada apa2 yang terlibat dengan uniten...

orang tak baca sangat blog copy and paste macam ko ni

najwan halimi berkata...

tanpa nama,

Terima kasih kerana sudi singgah membaca blog saya.

Barangkali lepas ini saudara boleh berkenalan dengan teman-teman pembaca blog ini yang berada di Amerika Syarikat, United Kingdom, Ireland, Russia, Indonesia, Singapura, Filipina dan Perancis.

Terima kasih kerana sudi luangkan masa singgah di sini.

Tanpa Nama berkata...

copy paste pun kalau betul beritanya apa salahnya?

lagi elok dari aku duk ngadap paper Utusan Meloya, dan paper lain2..

teruskan, akudah bookmark blog ni..
kalau dulu aku tau, dah lama aku bookmark..

dulu2 aku baca entibien, sekarang entibien dah tutup, aku baca no2umno plak..salute radenjowo..

Tanpa Nama berkata...

tak jugak. pembaca blog ni x semestinya dr uniten je. sume2 tempat ada. aku pon bkn dak uniten pe. ko assume sume pembaca dak uniten maybe sbab comment utk artikel ni lg byk kot. ye la. for sure aa dak uniten yg respon psl isu bendera parti kat tempat diorg sindri. xkan la org luar. sape tuan omar pon aku x knal.

budak hepi berkata...

ko ni...
terok tol la...
lek la..
mcm la org pas and keadilan xde dlam kampus..
ko ni kuno tol..
xmaju...
dasar pas tol..
hahaha..
lek la...
stiap org ad hak masing2..

budak hepi berkata...

najwan oh najwan...
ak ni selaku junior ko malu siot ngn ko..
hahhaah....ko pikir la,...
pe la sgt sumbangan ko??ak ni lain la...
mencurah kn bakti kpade negare...
pk la...
ak pnat2 jage keselamatan negare ni,ko sdap2 je kutuk??????
ak xpaham tol la....

budak hepi berkata...

najwan...
kenape anda senyap??
dimana roh anda????hahaha...
fuck battani....

Tanpa Nama berkata...

budak hepi [hepi dapat duit umno/bn kot],


aku nak tanya ko, media negara kita ni adil tak?
ko tak pelik ke, parti memerintah umno/be end ni dah 50 tahun teraju malaysia, ko tak bosan ke???
puak umno/be end ni buat negara ni mcm bapak dorg punya, ape depa buat semua betul, dahla media RTBN, TV3suku, Utusan Meloya, dan akhbar lain2 semua dia kontrol..


Akhbar harakah pulak dia sekat permit dua minggu sekali, dulu permit seminggu sekali je..

Kalau ko pikir logik la kan, ape tujuan dia sekat permit akhbar harakah jadi dua minggu sekali???

Kalau proton tu aku rase ade logik gak, untuk jaga pasaran proton di malaysia, kenderaan import spt toyota, merc, honda, bmw dan lain2 semuanya cukai import tinggi...
kalau yang tu aku faham, mahadey buat mcm tu sebab nak jaga proton,nak suruh orang beli proton, takut proton tak laku...


tapi harakah ni lain ceritanya..
kenapa harakah disekat, jadi dua minggu sekali, akhbar lain mcm metro, utusan, harian, nst dah keluar 14(hari)x 4(jenis akhbar)=56 (edisikalau campur semuanya), lawan 1 harakah..

aci ke camtu? yelah, sekarang ni dah ade siasah.. tapi ratio akhbar umno/be end vs pembangkang masih kurang...


berkenaan dengan permit tu, kita ami contoh tadi, cukai impot kereta impot tinggi sebab nak jaga proton..

permit harakah 2 minggu sekali sebab nak jaga akhbar utusan, metro, harian, nst ke? takut orang tak beli ke, takut tak laku ke???

aku rase tak mungkin kot akhbar arus perdana ni tak laku, sebab ramai orang yang minat baca..


bagi aku, ape yang aku nampak, tindakan ni cuma hanya nak menyekat suara pembangkang je.. takut sangat rakyat terpengaruh..

dahla semua tv ngn surat khabar depa kontrol, sampaikan permit akhbar orang pun dia nak sekat...


baru2 ni kempen bn bukan saje dalam tv, dekat jalan raya, malah dekat highway pun ade papan tanda besar tepi highway..
tak cukup dengan tu, siap dalam yahoomail pun ade iklan be end nih..

haha... banyak sangat iklan, mcm takut kalah je.. zaman mahadey dulu aku rase xdela semeriah ni iklan be end...

ternyata puak umno be end sendiri pun tak berapa yakin dengan paklah, khairy...

ko tak caye ko bukakla forum puak umno sendiri.. mykmu.net

depa sendiri nak gulingkan paklah dan khairy.. pasal depa nak jilat bontot mukhriz pulak..anak mahadey...


pengaruh mahadey dalam umno be end ni masih kuat... puak umno be end sekarang dah pecah belah,...puak pak lah lawan puak mahadey..

ko tengok jela idris jusoh di terengganu tu, sanggup gugurkan man bakar di marang... padahal kalau nak ikut, man bakar tu pernah kalahkan haji hadi....

haha.. si idris jusoh ni memang puak paklah... ramai nama calon be end di terengganu di gugurkan sebab yelah, depa tak sebulu dengan pok yeh (idris jusoh) sendiri...

pok yeh guna alasan, paklah yang suruh gugur.. hahaha...



terengganu akan dapat balik ke pas kalau spr tak main kotor, batalkan dakwat kekal.. dasar haram jadah punya rashit..

sebab tula puak umno/be end ni sanggup pinda perlembagaan semata mata nak lanjutkan jawatan pemngerusi spr.. rupa rupanya memang ade agenda jijik spr..




aku pun tak faham, kenapa golongan mahasiswa mcm kita ni masih lagi menyokong umno be end, sedangkan kita ni bijak pandai.. kita patut pandai pilih mana satu antara bai dan buruk.. kalau dapat berita tu, kaji dulu dua belah pihak..

budak hepi berkata...

laa...
abes 2 ko nk tgk pas mmerintah?
boleh ke?contohnye..ko tgk kelantan...
maju ke?
rakyat dorg cm sial gk...
perangai cm babi...harap je serambi mekah kononye...
kn?
tol x???tp korg ske ke ngn bdk kelantan????pk2 la...
stakat media bru gegar sket korg da kecoh...mental xkuat lnsg...
cmne nk jd pemimpin??
korg just tao mkn,kutuk,tdo...
ak ni tao la...
jge negare...duty 24 jam...pe ko rg tao??
penat tao x???
kalo pas mmerintah korg xkn dpt sume ni....bn n umno da berpengalamn...dorg da tao pe nk wat n dah bajet sume..
plz la...xpyah nk bajet pandai...

Tanpa Nama berkata...

haha.. nampak sangat anjing umno be end..
patuh je ape tuan umno be end suruh,.. hahaa...



ko jaga negara? ko keje askar ke? ko keje marin ke??


wakakka.. abg ipar aku pun keje askar gak, tapi xdela jadi anjing bn mcm ko..

abg ipar aku kata selama 12 tahun pilihanraya, sekali pun dia tak pernah mengundi... tapi kertas undi dia jalannn...

haha.. ade org yang tanda untuk dia..sape lagi kalau bukan askar atasan..

kelab askar veteran pun kalau ko nak tau, majority pun adalah umno.. askar veteran ni banyak pengaruh oohh.. sape melawan, taula..

pulak tu, kementerian pertahanan punya menteri adalah najib mongolia..

haha... sebab tulah orang atasan askar ni sokong sgt bn..sampaikan yang bawah2 ni jangan harapla nak pegang kertas undi..



tapi sejak peristiwa bersih 10 november lepas, dengar kata najib dah mcm hilang skit pengaruh dikalangan tentera..

sebab tentera dah "balik" semula pada YDP Agong...

masa perhimpunan bersih hari tu pun 10 kereta perisai dah di hantar dari kem batu sepuluh kuantan ke kem sungai besi..
in case berlaku tembak menembak rakyat jelata oleh polis, dalam masa 10 minit, tentera akan amik alih.. dan kasi lawan polis..

mana tak nya, tragedi tembakan polis kepada suwandi di batu buruk tu, betul2 depan istana sultan terengganu..

mana tak agong, sultan mizan marah,..


sekarang ni abg ipar aku yang kerja askar cakap, kalau najib nak arahkan ape2 kena ada dua surat, satu surat dia, satu surat warne kuning iaitu surat dari agong,..

haha.. kalau xde surat agong tu, maka askar pun xnak ikut dah..


sape2 yang ade sedara mara kerja askar, sila lah tanya kalau x caya,..


sekian...


semoga be end akan jahanam jugak di malaysia nih..

Tanpa Nama berkata...

babi ko... ko kata setakat media dah gegar skit pun dah kecoh...

bukan sikit woi,...
sampai naik muak aku...
berita hari2 tipu..

kate ahli pkr seramai 150 orang keluar parti la..padahal yang keluar tu calon pkr yang orang dah agak dah dia nak keluar parti pasal x dapat jadi calon...

orang mcm ni mmg patut kena singkir pun, pasal perjuangan tak ikhlas..


nanti tikam belakang, makan rasuah, burukkan nama pkr... sape sanggup amik risiko bela orang mcm ni??


lainla puak umno... rasuah ke tak rasuah ke, semua dia bubuh je..

sampaikan calon bankrap pun dia nak letak..


hahahahahhaahahahaha... bodoh siallll!!!

Tanpa Nama berkata...

pas hutang dengan kerajaan pusat RM15juta..


Johor yang rata rata umno totok, berhutang dengan kerajaan pusat paling banyak..

RM700 juta wei...
maju ape kalau berhutang camtu..


semua orang boleh maju kalau hutang sampai 700 juta..

Becok berkata...

Pebenda la gaduh2 ni..

Bagi aku biar je BN gantung bendera tu. Tapi jangan marah lak kalau ada bendera lain naik lepas tu..

Tak payahla nak rujuk Kelantan sbg contoh pembangunan..kalau BN jd pembangkang di Malaysia pun takkan dapat majukan negeri mana pun kalau kena tekan mcm BN tekan parti lawan sekarang.

BN ni masalah utamanya ialah memperbodohkan dan menganggap rakyat bodoh dan mereka superpower. Dari anggapan begitulah mereka mahu rakyat terus diperbodohkan dan mereka mahu buat macam biasa..

Dunia dah bergerak ke depan beb..

budak hepi berkata...

ekelehh...
korang 2 ape la tao...
membesarkn bontot je,..
hurm...
pela....ln kali amek tao cket...jgn nk maen tuduh je...semak dlu...
kemerdekaan dan kedaulatan negare ni sape yg jage???
nk harap ko jage???
kepale butohhhh

Tanpa Nama berkata...

hahaha... takde poin nak cakap.
maki jela ... hahah itula umno be end..


kalau nak maki pun, biarla ada poin..

kalau tak tau ape2 pasal politik tu, diam2 sudahlah,....


jangan tunjuk kebodohan ko..


-poin aku, jangan tunjuk kebodohan ko.. hahha.. aku maki berpoin ok?

budak hepi berkata...

aik???
xde point ko ckp???
da penat ak taip ko leh ckp xde poin??/
hehehe...
ko mybe xmenghayati pe tulisan2 ak kot...
kn????soo..
baek ko bace sume ulasan2 ak yg lain........b4 ko menyesal..
anyway,just wait and seee...
biasenye majoriti ni betol...
kte tunggu ahad ni....ok???heeeee

Tanpa Nama berkata...

hahaa..
spr pun tak berapa betul, aku tak percaya lah kalau bn menang besar sekalipun, tipu gila babi...



aku pagi forum yang terkenal di malaysia, aku ami contoh forum lowyat.net...


hahhaa... ade poll, ramai gila yang sokong pembangkang.. kaum cina india pun dah terbuka minda dah utk terima pas..

cuma puak umno be end je yang duk bagkitkan isu 13 may...

aku pun tak faham, apela yang nak diperjuangkan oleh umno be end setelah 50 tahun memerintah?
tak habis2 perjuang lagi ke??

kalau puak pembangkang tu aku nampak ak tujuan dia, jelas dan nyata,

1. nak turunkan harga minyak, (dan meletakkan petronas di bawah parlimen, bukan di bawah PM mcm sekarang ni)
2. negara berkebajikan, nak bagi pendidikan free... barula orang malaysia ni pandai2... nak gi belajar, free je.. x payah risau pasal duit yuran.. cuma pikir duit makan je..
3. nak hapuskan rasuah dikalangan pemimpin umno be end... korang yang sokong be end pun, takkanlah korang percaya yang umno be end ni takde rasuah langsung???? tipu gile,.. hahaha... takkanla korang betul2 caye yang pemimpin umno be end ni semua nya bersih belaka???

aci kerat jarila weyy...



sebut pasal rasuah, TG Nik Aziz baru2 ni dapat pengiktirafan dari Gerak (tak tau apa tu gerak, sila search) yang mana TG Nik Aziz adalah MB yang paling bersih dalam malaysia nih...


sampaikan nak solat dalam pejabat pun dia tutup lampu.. bimbang takut salah guna elektrik kerajaan.. yelah, mcm saidina umar dulu, lilin kerajaan dipadamkan kalau buat kerja peribadi..

hmm...aku tak caye kat spr..
1. bubar perlembagaan semata2 nak lanjutkan jwatan rashit
2. matikan setem pada borang pencalonan, keluar arahan hari khamis, tiba2 terbatal plak sabtu. bahalol.
3. beli dakwat kekal, RM2.4 juta. konon nak tunaikan satu tuntutan bersih, last2 dibatalkan. bangang, bazir duit rakyat, bagi kat orang miskin pun takpe.
4. tuntutan BERSIH satu hapa pun tak ditunaikan.



macam mana aku nak percayakan SPR???


cuba ko bagi dalil skit, sebab ape aku perlu percaya SPR??? kalau setakat kate, spr telah lama mengendalikan proses pilihanraya di malaysia..kalau mcm tu baik tak payah...boleh blah

budak hepi berkata...

laa...
da spr 2 keje die cm2?
kalo ko nk ko mohon la keje spr 2...
bapak ak pengarah spr...hahaha
nk apply keje c2 x?
ak leh gk tlg...
hehehe
bg ic,alamat,sms ke no...01234tekan2 xdpt...hahaha..hidup parti KELDAIan rakyat

Tanpa Nama berkata...

jawapan yang tak matang

Cuba bagi sebab kenapa aku perlu percaya SPR??
- sebab kerja dia mcm tu.


Hahahhaha... nak gelak aku..mcm budak tadika sial jawapan.. Malu semashur... wakakak.
Lainlah ko bagi jwapan mcm ni
- sebab SPR merupakan badan bebas yang adil serta dipantau oleh badan2 suruhanjaya dari luar negara.
-sebab proses mengemaskinikan daftar pemilih spr telah pun menerima anugerah ISO 9001 dan di iktiraf badan2 pilihanraya dari negara2 oic dan sebagainya...


hahaha.. walaupun jwapan kat atas tu kelentong je, (jangan ko percaya plak..haha)
tapi cara memberikan jwapan tu lebh kukuh dari jawapan tadika tuh..

memalukan semashur..
malu weh..

recon racoon berkata...

laaa..tunggu je la ari ahad ni..
BN confirm 100% r mng besar.. camne adil nak mng kalo pemimpin die tau liwat org jer..

Tanpa Nama berkata...

sekor lagi penjilat jubo khairy jamaluddin dikesan..


hahahahhahahahhaha... Khairy bacul!!! Tak datang debat dengan Che gu Bard di rembau!!!


Esok mesti ade je alasan dia bagi.. hahahhahaha.. dasar pemuda umno pengecut... ajak lawan debat, last2 takde telur... tak datang siot!!!

Esok kompem dia tuduh kereta dia kena sekat la ape lah..

Hahhaaha.. orang tunggu dia dari 8 malam sampai 12 tgh malam, tak muncul2 beb!!

Mampuslah kau khairy, kena kutuk la sampai mati... pemuda umno bacul x de telur nak debat dengan Badrul Hisham Dari PKR Parlimen Rembau!!

kaizeru berkata...

aku dah lama baca blog najwan nie, ye la, member lama. sama2 sekolah, cuma tak sama kelas je.

aku dapat perhatikan, semua yg memberi jawapan+hujah yg tenang semuanye adelah penyokong najwan. tapi yg bagi jawapan kebudak2an, x matang, terkinja2 semua nie orang yg tak sokong najwan.

aku rasa pelik, kenapa susah sangat nak tulis dengan betul + terang dan juga berhujah?

penggunaan terlalu banyak short form (or bahasa SMS) dalam penulisan menampakkan ketidak matangan seseorang, dan kredibiliti untuk orang itu bersuara juga terjejas.

utk saudara budak hepi. saya tujukan post saya ini kepada anda. saya harap anda sebagai junior saya, (ye, saya satu batch ngan Najwan, cuma bukan sekelas), sila bertenang dan jangan asyik mengutuk2 orang lain dengan kata2 kesat.

saya juga berharap, anda dapat berfikir dan menaip dengan betul.

Tanpa Nama berkata...

weh...
tgu ahad ni...ALLAH BERSAME ORANG2 YG BENAR...SAPE YG MENANG AHAD NI,DIALAH YG BENAR...INSYALLAH...
HIDUP BN...=)

Tanpa Nama berkata...

weh...
tgu ahad ni...ALLAH BERSAME ORANG2 YG BENAR...SAPE YG MENANG AHAD NI,DIALAH YG BENAR...INSYALLAH...
HIDUP BN...=)

Tanpa Nama berkata...

Korang nak tau...Tuan Omar tu sebenarnye dulu pernah jadi wakil calon BN di DUN Si Rusa. Bukannye calang2 orang. Nampak je macam jaga...Sekarang ni die tengah nak habiskan Phd dalam Undang-undang...Korang jangan nak tuduh yg bukan2....Satu hari nanti sape tau dia jadi YB...Baru tau korang.....

Tanpa Nama berkata...

dulu bn, sekarang pas??

Tanpa Nama berkata...

sumpah la ko ni memalukan dak semashur wahai budak hepi. apa yg ko reply sume org hujah sume nye x berasas langsung. pastu lagi ko nak maki hamun org apahal. elok2 org tu sume kasik facts suh ko balas blk, bole plk ko ckp buto kimak sume. aku pon panas w/p aku x terlibat dlm perdebatan korg. ko ni kat skolah punya la senyap tp blakang mulut cam pantat ek.

Tanpa Nama berkata...

ko org nikan semuakan mcm budak tak sekolah membazir duit kerajaan aja masuk u tak bersukur langsung cakap mcm org tak bermaruah yg pasti bn menang harini tawan kelantan walaupun aku ada kat luar negara aku tau bn menang

Tanpa Nama berkata...

ko patut bersyukur sebab dapat duduk luar negara.

ko compare demokrasi di sana tu dengan di malaysia.
di malaysia ni ade AUKU, mahasiswa di malaysia ni semuanya wajib bisu, kerajaan buat ape, kena diam je,x boleh menentang..

AUKU ni dia berkait dengan ISA, maknanya kalau mahasiswa ni bersuara, boleh kena ISA..

Apa faedahnya AUKU ni? kenapa negara lain xde negara kita ada AUKU? tujuan dia terang dan jelas, nak bg mahasiswa malaysia sentiasa bodoh dan dungu, patuh kepada kerajaan..tiada beza antara budak sekolah dan mahasiswa.. selagi ko belajar di malaysia ni, selagi tu ko takleh sembang pasal politik..


http://www.youtube.com/watch?v=2AdWtHb1fmg

Tanpa Nama berkata...

bn menang woi...hahahah...
mane perjuangan keldai ko???
hahahha

Tanpa Nama berkata...

HIDUP BN!!!!
YEA....BN MENANG...
TERBUKTI ALLAH ITU MAHA ADIL...
DIE DAH TUNJUKKAN MANA 1 YG BENAR DAN MANA SYAITAN..TQ ALLAH...
HIDUP BN!!!
SESUNGGUHNYE ALLAH BERADA DISAMPING ORG YG BENAR...

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah akhirnya bn berjaya walaupun tak dapat 2/3 janji menang pasni ko orang yg menentang tu mintaklah pada calon pilihan ko orang tak payah nak dptkn pinjaman kerajaan bn aku belajo kat luar negara pun bapak aku taja pelajar kat cni smuanya gila nak ilmu bukan mcmko org tak sdodiri