Iklan

Rabu, Februari 27, 2008

Selamat Maju Jaya, Saiful!

Semalam saya ditegur oleh seorang teman lama, saudara Saiful Bukhari Azlan (kiri dalam gambar), mantan Timbalan Presiden (I) Majlis Perwakilan Pelajar UNITEN sesi 2006/2007 di sebuah majlis ceramah di Subang Jaya.
Hampir setahun kami tidak berhubungan lantaran kesibukan merencana agenda masing-masing. Saiful, seperti yang saya kenali kelihatan cool, santai dan tenang. Kata beliau, saya semakin kurus. Teman saya ini barangkali sudah menemui apa yang diimpikannya selama ini. Mungkin gambar di atas mampu menceritakan segalanya. Di sebelah beliau ialah Khairil Annas Jusoh, lulusan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia yang kini berkhidmat sebagai Pegawai Khas kepada Timbalan Presiden UMNO, Najib Razak.
Saya ucap tahniah buat Saiful. Cuma saya sedikit canggung kerana semalam saya terserempak dengan beliau bukan di majlis yang meraikan Najib Razak. Kami bertembung setelah selesai majlis ceramah Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri. Barangkali Saiful sedang mempersiapkan dirinya untuk menjadi pegawai khas kepada bakal Duta Besar Malaysia ke Mongolia!
Selamat maju jaya, Saiful!

65 ulasan:

saiful bukhari berkata...

Terima Kasih saudara Najwan. Saya juga nak mengucapkan selamat maju jaya kepada saudara.

Secara jujur, saya tidak menyimpan apa-apa dendam dengan saudara walaupun saya teruk diaibkan dan dimalukan oleh saudara melalui laman blog ini.

Saya mengaku bahawa saya banyak buat silap. Setahun saya hidup merana,terumbang-ambing dan hidup dalam keadaan tertekan. Saya bagaikan burung yang jatuh kepatahan sayap. Tidak mampu untuk bangun dan terbang kembali.

Tetapi saya anggap ini semua takdir Allah s.w.t. Saya tidak pernah menyalahkan sesiapa tentang hal ini. Saya redha dengan ketentuan ilahi.

Saya berpegang kepada Firman ini.. "Allah s.w.t tidak akan menguji seseorang umat itu jika dia tidak mampu untuk mengharunginya"

Allamdullilah, setelah setahun saya menderita akibat tindakan diri sendiri maka saya insaf, lalu Allah s.w.t telah memberi saya jalan dan kekuatan untuk teruskan hidup ini.

Jadi saudara Najwan, saya ingin memohon maaf jika selama ini saya telah menyingung hati atau buat salah kepada saudara.

Akhir sekali, jika tidak kerana saudara, saya tidak akan dapat kekuatan dan pengajaran sebegini rupa.

Terima kasih.

Saiful Bukhari berkata...

Satu lagi,

Untuk pengetahuan semua pelajar-pelajar UNITEN yang saya rindui dan kasihi, semalam saya baru sahaja memohon kepada pihak Uniten untuk membenarkan saya menamatkan pengajian a.k.a berhenti.

Saya membuat keputusan setelah saya berfikir panjang("setahun")dan mendengar nasihat dari pelbagai pihak.

Untuk pengetahuan semua, keputusan peperiksaan saya amat teruk semasa saya berada didalam MPP. Sem 1 06/07 GPA 1.0, Sem 2 GPA 0.8 dan CGPA saya sekarang 1.69.

Secara logiknya, untuk saya menaikkan CGPA saya dan menamatkan pengajian ia akan memakan masa selama 5 semester = 2 1/2 tahun lagi. Jadi bagi saya, ia tidak berbaloi.

Semenjak dari kecil cita-cita saya bukan seperti yang saudara-saudari sangkakan iaitu menjadi seorang ahli Politik. Tetapi cita-cita saya adalah untuk menjadi seorang PILOT(Juruterbang). Saya mengambil bidang ini pon kerana pada ketika itu Allahyarhamah ibu saya sakit tenat, beliau sudah menyimpan wang untuk saya mencapai cita-cita saya tetapi pada ketika itu wang itu terpaksa digunakan untuk menanggung kos perubatan.

Pada ketika itu, yang ada didepan mata hanyalah tawaran pinjaman Yayasan Tenaga Nasional dalam bidang kejuruteraan. Jadi saya tidak mempunyai pilihan dan terpaksalah menerima tawaran itu.

Tetapi jauh disudut hati, memang saya telah tekad, Selepas sahaja saya menamatkan ijazah, saya akan cuba sedaya upaya juga untuk menjadi seorang juruterbang.

Allamdulillah, mungkin berkat doa ibu saya yang kini berada dialam barzakh dikabulkan. Saya telah mendapat tawaran untuk mengikuti kursus dalam bidang penerbangan di Asia Pacific Flight Training di Kota Bharu. Saya akan masuk pada JUN 2008 dan dijangka tamat pada DEC 2009. =)

Kalau nak cerita lagi panjang tapi cukup setakat sini sahajalah. Lagipun ni bukan blog saya, saya menumpang je.. =P

Jadi, adakah impian atau agenda saya selama ini benar seperti yang saudara Najwan war war kan? Anda sahaja lah yg tafsir dan fikirkan.

Sekali lagi, saya tidak menyalahkan saudara Najwan kerana beliau tidak tahu dan tidak rapat dengan saya. Sesiapa pun akan menganggap saya ni mempunyai cita-cita politik.

Bagi saya tak salah berbaik dengan sesiapa pon. Saya adalah jenis orang yang tidak suka bermusuh. Lagi ramai kenalan, tak kiralah Menteri, Pemimpin Pembangkang, gangster atau tukang sapu sampah sekali pon, suatu hari tanpa disangka orang-orang ini lah yang dapat membantu kita.

Kesimpulannya, rapatkan silaturrahim sesama manusia dan elakkan bermusuhan sesama manusia.

Sekian,

Saifuk Bukhari.

p/s: Maafkan saya pelajar-pelajar Uniten yang saya kasihi dan rindui.

najwan halimi berkata...

Teman,

Anggaplah semua yang lalu sebagai kritikan dan saranan. Secara peribadi, saya juga pohon maaf andai ada singgungan yang menyakitkan.

Kita memandang ke hadapan. Saya kira anda punyai potensi yang cukup besar sebagai seorang pemimpin. Sampaikan salam buat Annas, lulusan UIAM dan Cambridge yang hebat!

Saya harap suatu masa dari sekarang jika saya menaiki pesawat, kapten yang mengemudi pesawat tersebut ialah insan yang bernama Saiful Bukhari.

Selamat maju jaya, teman!

ainis berkata...

Saiful,

Terima kasih di atas jawapan anda. sekurang-kurangnya persoalan teman-teman di Uniten terjawab. secara peribadi, saya mengagumi pendirian saudara untuk meleraikan apa yg tersimpul setelah sekian lama. benar, rencah hidup manusia kadang-kadang kita tersilap memilih.

semoga pilihan kali ini benar-benar menepati jiwa saudara. tidak semestinya graduan dari kursus kejuruteraan akan menjadi jurutera. pilihan di tangan masing-masing. kita sendiri yang menentukan hala tuju hidup kita. belajar dari kesilapan. kita semua sebenarnya di dalam proses tersebut. bedanya, sama ada kita mahu belajar & memperbaiki atau kekal tegar di takuk lama.

r_feev berkata...

to saiful,
no matter what you do.. believe in urself and never stop striving... u hv everybody around u to support u.. work hard, pray hard and strive hard....

Tanpa Nama berkata...

Dengar2 saiful skrg mengantikan Nik Nazmi buat sementara waktu.. saya rasa dia di pihak kita..

Tanpa Nama berkata...

benarkah saudara saiful ini diliwat?
Allah swt maha mengetahui,
sekiranya in satu fitnah,
pasti & pasti tuan tidak akan selamat dunia akhirat..

Tanpa Nama berkata...

Saudara Saiful,

Sebagai manusia, anda mempunyai tanggungjawap terhadap diri sendiri. Anda juga bertanggungjawap kepada masyarakat sekeliling. Anda juga bertanggungjawap menjaga nama baik keluarga saudara samaada yang hidup atau yang telah meninggal dunia. Terutama sekali kepada ibu bapa.

Jangan sesekali merasa selamat melakukan sesuatu yang tidak baik kerana Tuhan menghukum makluknya yang melakukan perkara yang mungkar dan keji. Ibu saudara akan menanti anda di padang marshat dan bertanya khabar apa yang telah anda lakukan. Pada masa itu seluruh anggota badan saudara akan menjadi saksi dan anda akan terpaksa menjawap dengan iklas.

Jadi jadilah manusia yang baik dan ingat berani kerana benar dan takutlah pada kekuatan ilahhi.

Selamat majujaya.

Tanpa Nama berkata...

saiful bukhari kerja undercover untuk Najib , then volunteer to work for anwar ibrahim, this is another attempt to bring the opposition down,

cakap-lepas berkata...

tergamak buat fitnah sampai begitu rupa..jadi spy najib lepas tu nak jatuhkan kareer politik dsai...nyah kau wahai saiful

Tanpa Nama berkata...

Mengaku gay ? lol

Fernando berkata...

Which party do you think will form the next government of Malaysia ?

Express your feeling at votingmalaysia.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Sdr Saiful if u are reading...

The last time that guys wrote the 10 DALIL book on Anwar lost his leg due to diabetes.

Heard u also dropped from UNITEN, poor u. Must have a better way to make quick money la friend.

You will going to go to Hell very soon with all your sodomy loving friends in Putrajaya.

Can u tell us one thing you fella really want to be f**** from the back there are plenty of gays out there loitering in KL or chow kit who can give u sample screws for maybe RM 10.

You are a bad boy Saiful; you parents and you ex buddies from UNITEN gonna hate you for life.

SPIt!!!!

Yes; pls go back to God and repent soon enough!!!

Tanpa Nama berkata...

Dera Bangsarrt Saiful Bahari....

suddenly you become a very fucking famous person for a very bad reasons.....

May your contribution to the Nation Building will be always bring the fucking proud to your families....

btw...berapa RIBU you dapat untuk buat keje sial nie....

Prince

cakap-lepas berkata...

wei saiful,

kalau berani keluar TV3 malam ni..nak tgk muka penipu ke muka jujur

Aztlan berkata...

Sayfull,

Why don't you pove your accusation by bringing medical report that shows your ass-hole has been penetrated by ...

Tapi jgn suruh org jolok lak pah tu tuduh org lain..

Tanpa Nama berkata...

Satu maklumat yang saya dapati, Khairil Annas Jusoh, juga pernah cuba mencium seorang lelaki. Cuba periksa latar belakang beliau.

Tanpa Nama berkata...

semua ni datang pada masa yang tepat, dr m dengan masalah kehakiman and anwar dengan masalah liwat.

dik, tak tau u ni tak cukup matang untuk pikir ke atau bodoh. berapa yang kau dapat? kalau dapat pun, bolehkah anda nikmatinya? pikirlah masa depan kau tu....walaupun ku tak paham macam-mana u boleh masuk uniten dengan result pariah tu. kalau nak kaya, bukan dengan cara tu.....memalukan makhluk di bumi ni saja

Tanpa Nama berkata...

"Alhamdulillah, mungkin berkat doa ibu saya yang kini berada dialam barzakh dikabulkan" untuk saya menjadi pendusta dan menjadi kayu api ketika di neraka nanti. Amin

ee073574 berkata...

saiful bastard,

FUCK U FUCK U FUCK U!!! U PIG FUCKER!!!

i will punch u in your fucking face if i see u in uniten...fuckerr!!

Obefiend berkata...

buttsech!

oh man. he will be the new Umi Halfida and Azizan BAkar. tow asswipes who sold the malay and muslim down the proverbial river

memalukan.. mantan presiden united??

holy shit...malu jek uniten. baik bakar je uniten macam ni. memalukan aja lahirkan penjenayah!

Tanpa Nama berkata...

Butuh hang saiful.

membazir mak hg beranok ko ke dunia, buat malu keluarge, dah lah tak pas uniten, bodoh lah pulok, cari duit kerja haram, pergi mampos lagi baik

Tanpa Nama berkata...

Pernah kenal khairil annas junos.. one of the top management masa wujudnya Kolej Unitek Malaysia, Kelana Jaya. I was a Matriculation Student there. Khairil Anass pernah nk 'try' one my guy friend.. Astaghfirullah....bertaubat lah...

Tanpa Nama berkata...

SOOOOOOO SAD,
Allah Maha Besar. Berikan petunjuk MU untuk manusia durjana ini

Tanpa Nama berkata...

Tahniah budak kecik!!!
Aku amat bersetuju kerana ko bertindak bijak,ko memang pandai,pandai mengadakan cerita kerana terdesak,bagus!

britney berkata...

opss! i did it again...aiyaa..with due respect, mr anwar.. y must u do it again? habit?

mirl_dj berkata...

saiful,kalu benar..
sila berikan maklumat secara terperinci

Tanpa Nama berkata...

Fakta:

Saiful Bukhari telah diliwat ketika pengsan..mgkin selepas mabuk minum Thai Song cap Maharaja atau terhidu klorofom (macam dlm filem2)

ini fakta soheh.beliau yg muda dan berfizikal tinggi telah dirogol oleh seorang tua yg punya sakit belakang tetapi jauh lebih kuat tenaganya.mustahil ia dilakukan ketika dia dlm keadaan sedar.

bila ramadhan kita puasa.
babi kita tak makan.
tapi bila fitnah kita anggap biasa.
dosa penuduh zina itu apa hukumnya..

yang aku risau..bala tidak memilih mangsa.

lipanbaran berkata...

Dan Allahyarhamah ibu saiful juga sekarang sedang menangis di lubang kubur kerana mendapat seorang anak yang menjadi seorang pendusta dan bakal merosakkan negara.

Your true name should be sialfull.

ColorsMalaysian berkata...

Ooi..yo..!

(Music.......)

You better watch out !
You better watch out !
"Two ways" man is coming to town.........

This Saiful Bukhari Azlan , is it true that he is a two ways "pun boleh" man ?

Boleh .....! Malaysia memang boleh.........!

seafield friend berkata...

Najwan. kerana blog/gambar ini semua orang tahu pasal Saiful. Dan tak pasal2 orang dah kutuk dia macam2, walhal kita sendiri pun tak tahu apa yang benar atau salah. Di blog lain juga sudah ada dipamerkan gambar tunang Saiful. Sudah2lah bloggers... tak faham kah tanggungjawab sosial anda kepada negara? Mengaibkan dan menggalakkan penyebaran khabar angin, kutukan dan trauma kepada individu2 ini?

Najwan, saya rakan lama sekolah anda dulu, ini hanya teguran sebagai rakan. Sudahlah, jangan terlalu taksub dengan aliran politik sehingga terlupa sifat2 kemanusiaan kita. Letaklah diri kita dalam tempat Saiful sekarang, bagaimanakah perasaan anda dan juga kaum keluarga anda sekarang?

Tanpa Nama berkata...

ajwan. kerana blog/gambar ini semua orang tahu pasal Saiful. Dan tak pasal2 orang dah kutuk dia macam2, walhal kita sendiri pun tak tahu apa yang benar atau salah. Di blog lain juga sudah ada dipamerkan gambar tunang Saiful. Sudah2lah bloggers... tak faham kah tanggungjawab sosial anda kepada negara? Mengaibkan dan menggalakkan penyebaran khabar angin, kutukan dan trauma kepada individu2 ini?

Najwan, saya rakan lama sekolah anda dulu, ini hanya teguran sebagai rakan. Sudahlah, jangan terlalu taksub dengan aliran politik sehingga terlupa sifat2 kemanusiaan kita. Letaklah diri kita dalam tempat Saiful sekarang, bagaimanakah perasaan anda dan juga kaum keluarga anda sekarang?


apa yang aku copy kan kembali bukan ada apa cuma nak menghighlight kat korang bertiga,aku tidak kenal siapa kamu bertiga cuma kalau kepentingan perasaan mengikut haluan politik maka silap besar aku rasa pendapat ko sebagai kawan lama.Arus politik bukan menjadi soalnya,ini soal maruah,negara bukan pasal periuk nasik sedara2!Ingat tu,kalau nak mencari kekayaan cari la jalan yang yang diredhai hatta menjual paper lama pun!Faham ke mesej aku nak sampai ni?Atau bebal jugak cam boss aku tu?Berkias pun tak faham?

Desperado berkata...

Apo bondo korang bebel la..tak paham aku!

www.pilihananda08.blogspot.com

+PsyChoMaTix+ berkata...

Salamz.

Kalau saudara saiful berani-bersumpah di atas nama Allah SWT dengan menyatakan saudara mmg diliwat. Sekiranya ianya tidak benar,sebagai muslim-saudara tahu apa yg akan terjadi kan?Sebagai muslim juga- ingatlah kekuasaan Allah SWT dan bukannya regim BN. Mungkin saudara dipukul dan dipaksa.Tp,ingat akhirat sama.

Chiowz.

Friendster ? berkata...

perghh..siap jumpa gmbar tunang saiful lagi..lawa plak tuu..haishhh

Tanpa Nama berkata...

DAH LA JGN SEBARKAN GAMBAR TUNANG DIA...TUNANG DIA XSALAH

Tanpa Nama berkata...

UMNO IDIOTS, AND THAT INCLUDES YOU SAIFUL *****, YOU'RE A DISGRACE TO THE MALAY/ISLAMIC CIVILIZATION! FUNNY, HOW THESE SO-CALLED PIOUS PEOPLE ('PIOUS' BECAUSE THEY KEPT LECTURING US ON STANDING UP FOR WHAT-THE-HELL-IS "ISLAM HADHARI"!) BEHAVE LIKE NAZIS EVERYTIME THEIR POWER ARE THREATENED! YOUR NAZI PLAN WILL BACKFIRE BECAUSE IT'S SO RIDICULOUS BESIDES BEING SO BARBARIC AT THE SAME TIME! ANWAR WILL SURELY WIN; JUSTICE WILL PREVAIL AT THE END! HANG ON THERE DEAR YB DR. WAN AZIZAH!

NOOR AZA OTHMAN,
WOMEN FOR JUSTICE SUPPORT GROUP PROJECT.

Tanpa Nama berkata...

Dearest Saiful...
i hope you are reading this..
i dont know what you are going through right now..
no one knows what got you into this mess and what made you do the police report...
could it be that you we really done so?? or could it be otherwise with other consiquences??
no matter what the matter is...
be strong for you and your loved ones...
this is the time where you should ask for help from Allah.
as a friend.. i hope you find comfort in knowing that we your friends are always by your side

Tanpa Nama berkata...

Thank you Saiful for speeding up the downfall process of hell dwellers, Barisan Neraka !! God saves Anwar Ibrahim...

Tanpa Nama berkata...

saiful bukhari laknatullah.thats it!may Allah bless Anwar Ibrahim.

Tanpa Nama berkata...

hang pa nak tegur dia boleh kalau dia buat salah .... memang patut kena nasihat .... tapi ni tok nak habaq .. tegur baik baik jangan maki hamun
tok

umnodu berkata...

Salam,

1. Tiba-tiba blog ini laku.

2. Siapa yang tulis komen untuk Saiful, tolonglah buka mata. Ini bukan blog dia.

3. Memang betul tuduhan Saiful ini lebih memburukkan imej Barisan, jadi siapa yang untung?

Renung-renungkanlah.

Siapa Tipu Siapa?
http://umnodu.blogspot.com

budak_india_ipoh berkata...

dey saiful...
lu ni lagi teruk dari tahi kucing,lu ingat org malaysia bodoh kah???..apeehhh..la lu..kalau mau buat wang kerja laa...
bangsat laaa org org macam lu...
gua sama kawan2 & famili gua tau u mengarut....baruaaaa la lu....
kan ni naaa.....

David berkata...

Saiful Bukhari Azlan... you such a freaking retarded malay.... shame on you!!!.. a very big shame!

astrosurge berkata...

epul epul, bini cun tapi harem, ko ni AC/DC ke? sessunguhnya ko patut berasa bangga kerana telah menjadi public enemy no.1 tawun 2008.

tahniah. nie anugerah grammy patail utk you.

amir berkata...

Jadi, memang betullah apa yang kau katakan, Najwan. Selama ini aku melihat kau dan Saiful seperti budak-budak mentah yang bergaduh, tetapi sekarang aku baru mempercayai kata-kata kau, Najwan. Malang sekali, sebaik sahaja kau buang post kau mengenai siri "Musang Berbulu Ayam", tiba-tiba Malaysia dikejutkan dengan berita Saiful Bukhari. Kemudian, agak sukar untuk mencari latar belakang Saiful keparat yang tidak mengenali langsung apa itu maruah harga diri.

Fernando berkata...

Who should be the next PM ?

Express your feeling at votingmalaysia.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

to be in APTC .. u need RM 200k .. and maybe more .. my Bro is one of the student there .. may i know where u get the money if u said that all the money that had been save has been use for ur Late Mother ??

Or someone pay u more than 200k for this type of story ??

That's a SHAME ..

Berani ke nak pegi Kelantan ? Negeri yang penyokongnye semua BA..

anwaribrahimdotcom.blogspot.com berkata...

Pak Lah dihancurkan kredibiliti oleh Tingkat 4 JPM. Anwar dihancurkan kredibiliti oleh AIC dan antaranya adalah Najwan. Najwan adalah liabiliti PKR dan PR.

anwaribrahimdotcom.blogspot.com

anwaribrahimdotcom.blogspot.com berkata...

Ok...byk soalan tentang mcm mana org tua boleh liwat org muda? bayangkan, kakitangan Jabatan PERHILITAN menggunakan ubat pelali yang diberikan secara tembakan senapang patah untuk tewaskan gajah yang bertan-tan beratnya. Jadi, adakah kemungkinan Saiful diberikan sedatif (dadah) utk melemahkannya dan selepas itu perbuatan liwat mengambil tempat?

Dulu, diberitahu dengan yakin, 30 MP BN akan masuk PR, tetapi sekarang tinggal 4? Mana yang lain?

Sesiapa yang tgk rancangan Hujan di TV9, debat antara Mahfuz dan Aziz dengan dipengerusikan Dr. Agus (UKM) pasal kenaikan minyak, pasti terpegun dengan hujah Mahfuz yang penuh fakta dan dia buat research ttg harga minyak dan mekanisma mengekang kenaikan harga minyak utk Malaysia. Anu war ader ke ckp apa yang dia nk lakukan utk mengekang kenaikan harga minyak? Takder kan, setakat cakap kosong je. Camner rakyat nak percaya.

Kenapa baru sekarang timbul ancaman bunuh? Kenapa ancaman bunuh tidak dihebahkan selepas PRU 12 kerana ada khabar angin mengatakan Anu war adalah faktor utama pengundi muda pangkah PR? Padahal, selepas election, makin galak Anu war pegi road tour , time tuh lagilah, semua tempat dia pegi kecoh, dan kalu orang nk bunuh, dh lama upah sniper tembak dia dari jarak jauh. Kenapa selepas je Saiful buat report, dia pergi Kedutaan Turki? Takut ke? Dan kenapa sampai skrg, dlm kenyataan Anu war kepada media, dia tak cakap " Saya tak pernah buat perbuatan liwat ke atas Saiful dan in adalah tipu helah semata"? Saya cuba refer sumber media dari dua2 pihak, BN dan PR tapi takder statement ni dikeluarkan?

Kepada adik2 yang semasa reformasi masih berada di sekolah rendah, meh saya ceritakan sedikit. Gelaran Al-[ SENSOR TKO ] kepada Anu war diberikan oleh pemimpin PAS, Mat Sabu dan isu Anu war berjubur ini pernah timbul dalam Majalah Keluaran PAS, Tamadun pada 1998. Tamadun diterbitkan oleh syarikat yang sama mengeluarkan Harakah. Time artikel Mat Sabu diterbitkan, Anu war masih dalam UMNO. Nak kata Mat Sabu tipu? Mat Sabu adalah antara orang yang rapat dgn Anu war sampai jadi driver Anu war. mesti dia tahu sedikit sebnyak pasal kelakuan Anu war yang Maha geli ni. Cari, jangan tak cari majalah tuh utk baca apa yang Mat Sabu tulis pasal kegiatan Anu war Kaki Jubor. Kalu nak clear lagi, tanya sendiri kat Mat Sabu kenapa dia tulis cerita tu?


Kepada mereka yang memuja blog Najwan, riwayathayat.blogspot.com, ingin saya bertanya, kenapa post ke-3 pasal musang dikeluarkan olehnya atas arahan Pejabat Anu war (ini didakwa oleh MatKeri)? Adakah kerana Saiful ini jambu orangya dan Anu war tak mahu jambunya ini terus dikacau oleh Najwan? Saiful tinggal di sebuah kondominium mewah. Sapa yang spionsor dia? Adakah Anu war? Tak munggkin oleh konspirator BN kerana sebagai staff Anu war, Saiful semestinya akan mengesahkan dimana temnpat tinggal dia dan sbg ahli politik, takkan Anu war tak menyuruh pihak2 berkenaan utk menyiasat siap dia Saiful? Gambar yang Wan Azizah tunjuk tuh dh lama ada dalam blog najwan. Bermakna, dh lama org2 PKR tahu tentang latarbelakang Saiful dan semestinya dh diberitahu kepada Anu war. Tapi tak berhasil tindakan mereka utk singkirkan Saiful dari Pejabat Anu war. Hasilnya, Saiful telh dinaikkan pangkat oleh Anuwar, jadi PA. Adakah Anu war tolak segala tohmahan orang kuat PKR semata-mata nak melayani nafsu buasnya? Saya hanya meletakkan soalan, bukan jawapan. Fikirkan
Saya rasa smpi setakat ni dulu. Kalu sapa2 nak cabar, silakan

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

najwan, im ur uni mate..hmm..knowing saiful yg MIA selama setahun, mmg x terkejut bila dia buat perangai mcm ni. bodo ke ape nk kasik tau satu dunia ko kene liwat? yang bestnte dh kene liwat berkali2 br nk buat police report. jadahnye??? kesian tunang ko dpt tunang mcm ko yg x tau sexual orientation mcm mana. cukup2 la saiful..we unitenians malu dgn news yg x brp membanggakan ni!!

Tanpa Nama berkata...

x psl2 aku,student uniten kene kondem sebab ko! setan durjana! kesian ustaz kt uniten ni kene kondem gak!

lochoe berkata...

aku dapat a "killing note" dari saiful bukhari, isk, apa patut aku buat sekarang???, klik on my name for details.. plz help me, my friends.. i just an insan kerdil..

Tanpa Nama berkata...

kalau dah buat fitnah lebih baik mengaku sekarang.jangan jadi seperti org yang telah jadi kuli mereka.sesungguhnya allah maha mengetahui dan boleh melihat segala yang kita lakukan sama ada di depan atau belakang.sesungguhnya menfitnah itu dosa nya lebih besar dari membunuh!mengaku je la!!

The Son of Asia berkata...

What's your thinking on the latest sodomy charges against Dato Seri Anwar Ibrahim ?

Express yourself @ votingmalaysia.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

::mr.ANALISA::

Kita sesama MALAYS sibuk mengutuk sesama sndri sdgkan di saat crucial begini, bangsa lain sesedap rasa mempersoalkan kedudukan dan sejauh mana kelayakan MALAYS utk mndapat semua keistimewaan di bumi Malaysia tercinta ini..Saudara Saiful dikutuk dan dicaci sesedap rasa sedang kita tiada mengetahui sejauh mana kebenaran yg cuba dipertahankan oleh kedua pihak (SB & DSAI)..

Daripada berbuat lbh byk dosa dgn mengeji org lain..ingin sy cadangkn supaya kita sama2 lebih fokus terhadap cubaan2 bangsa lain utk mnjatuhkn martabat kita as a MALAYS..dan slh satu drpdnya is "bar council"..snce Pak Lah take over..mereka2 ini smakin berani mmpersoalkn ttg agama Islam..moreover, if they brought up bout many Hindu's converted to Islam..tdakkah kita juga patut persoalkan brape ramai Muslim yg murtad n convert to Hindu n so on..Perhaps such things won't happen since org Islam di Malaysia lbh berminat dgn sesi kutuk mengutuk sesama bangsa rather than mmpertahankan agama sendiri..

Ttg saudara Saiful..only him, DSAI n Allah knows wut happened..if SB is on tha rite side..kite doakan yg terbaik utk dia..n if it's vice versa..Allah dah jnjikan azab yg maha pedih buat para pendusta..

Sekian..sama2 kita doakan supaya kebenaran dapat ditegakkan..wallahualam...

Tanpa Nama berkata...

Kepada pencacai anwar iliwati,kenapa korang melenting tak tentu pasal?Dah panas ke?Bagaimana mimpi 16sept?Dah jadi?Mana PM baru?He3 korang dah kalah.Belum apa2 lagi dah korang attack saiful,sapa korang?Hakim?Muahaha siaplah anwar liwat kena "Check Mate".Penjara sungai buloh,nantikan kedatangan PM Peliwat Tua Anwar Al-Liwati.Biar mata orang tua tu buta ditumbuk..Muahaha

Tanpa Nama berkata...

Salam semua. Saya tak percayalah Saiul diliwat. Akal rasional tdk membenarkan saya mempercayai dakwaan saiful. Berapa kali saiful diliwat? Kenapa tak buat laporan awal-awal kepada polis? Siapa yang lebih bertenaga? Saiful ke Anwar? Usia saya lebih muda drp Anwar, tetapi setahu saya usia yg semakin meningkat menjdkan nafsu semakin menurun. Tambahan pula kalaulah saya Saiful, memandangkan saya lebih bertenaga. Habis Anwar ibrahim saya belasah kalau dia buat tak senonoh. Tapi Saiful membenarkannya kalau mengikut cerita Saiful. Saifu pasang juburnya. Bermakna Saiful rela. Logik ke lepas tu dia buat laporan polis. Saya tak mempercayai semua uduhan Saiful ni. Orang yg terlalu taksub kepada UMNO ja suka tuduhan ni. Mereka tak kisah betul atau fitnah. Yang penting bagi mereka Anwar dihumban semula ke Sungai Buluh. Doktor pakar pun kata tiada kesan diliwat. Saya cadangkan kepada Saiful agar pergi ke Chow Kit ikut pondan-pondan di sana. Cari orang yang boleh liwat jubur awak, itupun kalau laku. Baru pergi hospital. Buat laporan, sakit buntut atau jubur kerana diliwat Anwar. Barulah ada bukti sahih. Barulah awak dikatakan ikhlas membantu BN atau UMNO atau Najib. Nanti Najib boleh bagi lagi berapa juta yang kau nak. Orang yang bodoh macam orang politik ja yang percayakan awak Saiful. Ramai yang mendoakan semoga hidup dilaknat Allah kalau ini semua tak betul. Kerja mengaibkan orang, patut awak tahu kesannya kepada diri sendiri. Penipu. Orang Tenom di Sabah pun tak percaya dengan dakwaan awak ni. Pergi mampuslah kau saiful.....

Tanpa Nama berkata...

saiful,

how is it like being fucked in your anus? painful? if yes, please use more ky-jelly.
if being fucked in the anus is too painful for you,then give a bj. use lots of saliva.maybe you can add handjob too.

sincerely,
a(n)nal

Tanpa Nama berkata...

pointer 0.8??? erkk ape yg ko belaja hah??? cara2 nak memfitnah org ke?

wei..mana ada doa org dlm kubur dimakbulkan..pelik ar ko ni..

Tanpa Nama berkata...

Salam semua.
Mane pergi komen-komen semua ni. Senyap je sejak July, 2009. Atau tengah focus isu penting masa ni. Ok, elok sangat la tu. Jangan buat keputusan terburu-buru. Ikuti lah perjalanan mahkamah dengan hati yang terbuka dan pikirkan lah dengan rasional. Kepada Saiful, jangan kita malu atau takut kepada manusia, tapi biarlah kita malu dan takut kepada Allah. Semoga anda berjaya.

Tanpa Nama berkata...

bebudak tak abis bekajar lg... makan minum pon org mak bapak kasi.. ada hati nak main politik.. korang belajar je lah.. sebelum ni aku tengok komen 2 kemain kutuk si saiful... sekarang dah keluar fakta semen anwar dalam burit saiful semua senyap... adoyaiii... kesian bebudak hngusan nih...

Muhammad Akram berkata...

Khas buat yang komen tapi tak tinggal nama, hang pa smua takda teloq. Berani cakap tapi takut nak tanggung. Sia-sia mak bapak didik mak menyusu bagi makan... penakut .Ini sifat munafik.Saiful bukhari berani ke depan ngan kesalahan die. Korang? nyorok dalam kain mak korang kan. Jangan berani cakap je... berani kerana benar, takut kerana salah. Dan bercakap dalam berselibdung ni tabiat syaitan.

Tanpa Nama berkata...

sekarang anwar bebas...

StormXisme berkata...

haha,
anwar dah bebas!

btw, blog si speul tu takkan siar komen yg ngutuk dia.

apsal..?takut ke?