Iklan

Khamis, Disember 06, 2007

Usah Terpedaya Putar Belit Media Sampah!

Saya mencuri masa mengemaskini blog meski pun ketika ini sedang sibuk menyiapkan tugasan berkenaan perancangan serta hala tuju pendidikan ASEAN untuk sidang mock esok. Pagi tadi peserta seminar kepimpinan Nahdah Asia dibawa ke pinggir Kota Kinabalu (KK) untuk sesi outdoor. Badan agak penat gara-gara terlalu ghairah berkayak. Petangnya, saya bersama-sama dengan saudara Amin, Yusmadi dan Khir bersiar-siar di sekitar bandar KK sambil menjenguk-jenguk pasar kraf di sana. Yusmadi membawa kami ke Kedai Kopi Pak Din yang khabarnya menyediakan hidangan ikan bakar yang terbaik di bandar KK.
Berkenaan dengan respon Anak Melayu dalam entri saya sebelum ini yang merujuk kepada pendirian Anwar Ibrahim berkenaan tuntutan Hindraf di India, saya mohon Anak Melayu merujuk ulasan Anwar di blog beliau tentang isu ini. Usah terpedaya dengan penipuan serta putar belit media sampah yang dikuasai UMNO dan Barisan Nasional. Jelas, kepimpinan UMNO sudah kehilangan modal dan bangkrap idea dalam menghadapi kebangkitan rakyat yang semakin peka dengan penyelewengan yang berlaku.

12 ulasan:

bdk Uniten berkata...

Bro,

ko tak gi class ke?? hehe.. bila balik??

Tanpa Nama berkata...

Patut la semua penyokong pembangkang buta isu semasa sebab tak baca media BH, Utusan, Star dan NSTP yang terbukti bagus tuh! Ni baca Harakah serakah pukimak tu!
-Keris Ketuanan UMNO

anti hindraf berkata...

Bro, check out this web site.. Ade gambar Anwar bersama Hindraf..

http://hindraf.wordpress.com

Ape cite bro?

Aku dah pening pala ni..

Tanpa Nama berkata...

Dato Seri Anwar Berahim membuat statement di Media Indonesia mengutuk Malaysia! Kata Pilihan Raya tak adil..Kalau betol SPR main tipu, pasal apa si Azizah still boleh hold Permatang Pauh? PAsal apa DAP Menang banyak dan kenapa PAS menang Kelantan?
- Keris Ketuanan UMNO

Ibnu_Ismail berkata...

Salam.

Keris Ketuanan UMNO (KKU) wrote:
Patut la semua penyokong pembangkang buta isu semasa sebab tak baca media BH, Utusan, Star dan NSTP yang terbukti bagus tuh! Ni baca Harakah serakah pukimak tu!

KKU also wrote:
Dato Seri Anwar Berahim membuat statement di Media Indonesia mengutuk Malaysia! Kata Pilihan Raya tak adil..Kalau betol SPR main tipu, pasal apa si Azizah still boleh hold Permatang Pauh? PAsal apa DAP Menang banyak dan kenapa PAS menang Kelantan?

I said:
1.melihat pada komen kedua KKU, confirm KKU serta parti 'United Monkeys National Organization' kayu dan tidak mampu menggunakan akal dengan waras, dek kerana gilakan duit barangkali.
2.KKU berjaya membuktikan dia dan United Monkeys National Organization gagal menguasai budi bahasa yang sangat terkenal di kalangan orang MELAYU. Mereka ini tidak layak bergelar melayu, hanya MONKEY.

Tanpa Nama berkata...

Hahahahahaha...ibnu ismail.. kutuk la nak kutuk UMNO pon...PKR apa ada? Dey! Porrrraahhhhh!!!
-Keris Melayu UMNO

ninadewe berkata...

wah.. ini blog politik ya?
*lariiii*

Tanpa Nama berkata...

Anwar = Yahudi = Pengkhianat Bangsa..

That why Kerajaan membuat satu konspirasi bagi menjatuhkan Anwar dengan menuduh beliau macam2 perkara pada 1998. Ia bagi menyelamatkan negara dari Dipimpin oleh PM yang mengikut telunjuk Yahudi..

Hubungan akrabnya dengan Washington dan Zionis sentiasa diragui oleh kerajaan. Duit pergerakan PKR pon pernah ditaja oleh George Sorros.. MENGAPA??

Najwan, anda sedar tak anda ni adalah PENCACAI politik ANUAR dan PKR?

Tanpa Nama berkata...

It's my observation that, it seems that HINDRAF is just part of a planned propaganda by UMNO and the government coming to the election! It is not obvious enough?

Who's the idiot with the idea of Anwar = Yahudi = Pengkhianat Bangsa? Never thought that someone with that amount of brain cells actually existed.. such a pity!

Tanpa Nama berkata...

It's my observation that, it seems that HINDRAF is just part of a planned propaganda by UMNO and the government coming to the election! It is not obvious enough?

Who's the idiot with the idea of Anwar = Yahudi = Pengkhianat Bangsa? Never thought that someone with that amount of brain cells actually existed.. such a pity!

Muslim Knight berkata...

Just because Anwar made friends with a Jew, he's automatically agent of the Jews.

The Madinah Treaty involved Jews and Christians, and Prophet Muhammad salallahu alayhi wassalaam made friends with Jews, notably Mukhayriq (whom the Nabi called "The Best of Jews") who made his land gift to the Prophet and Abdullah ibn Sallam a Jewish rabbi who later converted to Islam because of the beautiful da'wah by the Prophet and his companions.

UMNO people very much like to think they're more Muslim than Nabi Muhammad salallahu alayhi wassalaam, himself. Is it a sin to make friend with a Jew with the purpose of da'wah? Where does it say in the Quran?

Let me tell you UMNO people, it was the sin of oppression that Isa alayhi salaam rebuked the Jews, and because of this they wanted to kill him. For that sin of trying to kill a Prophet, Allah destroyed their Temple in Zion and made the Jews homeless people. Make no mistake, Allah will destroy you because of your oppression against others, whether you are Muslim, Malay or otherwise.

And believe me, being mere mortals without substantial brain power, unable to fathom what I've said here, they're much more likely to accuse me of being agent of the West for using English to deliver my points.

Tanpa Nama berkata...

apa salahnya member ngan jewish people. aku ada je 2-3 org member jewish. tapi ok je tegur sapa main bola skali. xde la plak diorg tetiba tembak aku ke bunuh aku ke. ni persepsi kita org melayu je. kalu anwar buat member ngan org arab contoh org arab saudi ke negara islam lain ke, pon dikata pengkhianat bangsa gak ke?