Iklan

Jumaat, September 14, 2007

Rupa

"Mujurlah rupa anak saya ini mirip mamanya dan bukan macam saya."
Begitulah ungkapan yang dilafazkan oleh saudara Khairy Jamaluddin tatkala ditanya tentang rupa paras anak lelakinya yang selamat dilahirkan di Pantai Medical Centre, petang semalam.
Saya ucap tahniah kepada beliau dan isteri, Nori Abdullah di atas kelahiran cahaya mata sulung mereka ini. Putera Ramadhan yang baru lahir ini diharapnya mewarisi akhlak dan pemikiran moyang-moyangnya seperti Datuk Haji Ahmad Badawi dan Tuan Haji Abdullah Fahim.
Diharapkan bukan setakat rupa sahaja yang tidak mirip dengan rupa Khairy, tetapi akhlak dan sahsiah juga janganlah hendaknya menyerupai sang bapa. Buruk sangat!
Selamat menjadi bapa, Khairy!

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Owh..mule2 puji Khairy pastu ko sindir..memang sah pahale puase ko akan kurang..berrani ko menghine pemimpin UMNO dan Melayu spt die yerr..ko dan kuncu2 ko spt Tumpang Lalu samer jek..dah lah melayu tapi tak tahu terime kasih dgn jasa2 UMNO sejak dulu!

Saudara YB Khairy baru 3 tahun dah mule nampak jase pada kiter..sekarang ko mengater kat die!
memang korang sumer tak kenang jase lah! Aku tak tau ape yang pihak asing buat kat korang nih?..ntah2 korang semue dah tertelan ngan doktrin Kominis...aku teka ajek..bukan tudoh..sorry yek! kalu betol aku harap korang kembali kepangkal jalan!..cepat2 teraweh banyak2 mintak pengampunan tau!hahaha!
-Kekuatan UMNO Putera Mula Mengorak Langkah!

Tanpa Nama berkata...

Cube ko beli surat kabar berita Harian semalam..KDNK Malaysia naik sejak 2003 (4.4)..pastu naik giler babi..ini jase sape kalu Bukan Paklah dan Khairy!

Ko tengok la nanti ..FAM akan berjaya dibawah Khairy, Malaysia akan layak Piala Dunia 2010! Korang patut terime kenyataan dan berase bangge!
-Kekuatan UMNO Putera

Tanpa Nama berkata...

Kepade semue Mat Cemerlang atau Mat rempit..mari kite berganding bahu patah hujah kat semue blog jahat macam jin ifrit dan ber iblis ..pembangkang macam blog nih, PAS dan DAP serta PKR! Mari kiter menyokong Khairy dan UMNO habes-habesan demi menaikkan UMNO di mata rakyat dan Dunia!!
-Kekuatan UMNO Putera dan Harapan

Tanpa Nama berkata...

Pegi jahanam dengan Pak Lah munafik.Paper hari ni kata Pak Lah benarkan orang murtad..jahanam Pak Lah...

Tanpa Nama berkata...

aku mempertikaikan bila Khairy kata "Mujurlah rupa anak saya ini mirip mamanya dan bukan macam saya."

adakah kerana Khairy mengaku dirinya tak hensem,maka dia bersyukur anaknya tidak mengikut iras wajahnya?