Iklan

Sabtu, Februari 03, 2007

Tidur

Kurang tidur merupakan antara faktor kemerosotan pencapaian akademik di kalangan pelajar.
Menurut kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik dari kolej perubatan Universiti Colorado, Amerika Syarikat, pelajar yang mencatat pencapaian akademik yang rendah kebanyakannya mengalami masalah kurang tidur dan kesukaran untuk tidur. Dan rata-rata dari mereka ini turut mengalami kesukaran untuk bangun pagi, mengantuk pada siang hari dan gemar tidur ketika sesi kuliah.
Untuk mendapatkan lebih informasi tentang tidur, sila lawati laman web National Sleep Foundation, sebuah yayasan yang menitikberatkan kepentingan tidur untuk warga Amerika.

2 ulasan:

blackprncs berkata...

salam najwan.

memang betul kalau tk cukup tdo stdy tk perform. tp aku rasa model ko yang duaorg tu terlebih tdo tu. apa pulak akibat nyer kalau terlebih tdo?

fathi aris omar berkata...

Najwan, cuba kau baca berita di mStar Online (3 Feb 2007) seksyen "SEMASA" bertajuk "Saintis tersohor cabul gadis sunti"

dan satu lagi ... "'Gadis Ular' disangka terkena sumpahan"

Cubalah komen kat blog kau ni. Mesti ramai nak tahu dan nak baca ...

NOTA: Kalau tak dapat, please go tho backapages (Archive) <--- click "Terkini" button (just on top of MAIN NEWS) & get "Mutakhir"